Hlađenje vodom u industriji (1. dio): Program za hlađenje vode

U suvremenom svijetu sve je veći naglasak na aspektu uštede vode i uštede energije, bilo da je razlog ekološke ili financijske prirode. Zbog toga se sve više tvrtki okreće uporabi industrijskih rashladnih sustava.

Industrijski hladilni sistemi s svojim delovanjem zagotavljajo efektivno recikliranje, oziroma uporabo iste hladilne vode, hkrati pa ob tem stremijo po čim manjši porabi električne energije. 

Zračno hlajen industrijski hladilnik vode

Slika 1: Zračno hlajen industrijski hladilnik vode

Cena električne energije je eden izmed glavnih stroškov v industrijski proizvodnji. In s pravilno načrtovanim sistemom hlajenja, so lahko prihranki v tem segmentu opazni.

Graf zmanjšane porabe elektrike na 110 kW hladilni

Slika 2: Grafikon smanjene potrošnje električne energije na hladnjaku od 110 kW sa slobodnim hlađenjem

Pri izradi plana hlađenja, naša vas tvrtka može savjetovati i s obzirom na energetski aspekt rješavanja problema. Jedan od načina na koji možemo uštedjeti na električnoj energiji je korištenje rashladne jedinice s ugrađenim besplatnim hlađenjem. S tim u vezi, možemo pripremiti procjenu uštede pomoću takve jedinice za vaše posebne potrebe.

Drugi razlog sve veće upotrebe hlađenja su stalno rastuće atmosferske temperature kojima svjedočimo u ovo doba, a ujedno i sve veći zahtjevi kupaca prema proizvodu. Temperatura u proizvodnji stoga se često ne smije više prepuštati slučaju, već se mora aktivno regulirati kako ne bi izmakla kontroli.

Pristup izazovu

U Omega AIR -u nastojimo rješavati izazove uz što manje napora za kupca. Kad kupac shvati da se pojavi potreba za hlađenjem ili povećava proizvodnju, kontaktira nas. Zajedno proučavamo detalje i na temelju toga pripremamo rješenje.

Postoje jednostavniji slučajevi u kojima je većina podataka dostupna. U to vrijeme naše stručno osoblje pomaže odabirom odgovarajuće jedinice za hlađenje. Istodobno, na temelju znanja i iskustva, također ispravno savjetuju pri odabiru dodatne opreme rashladnih jedinica. Točan odabir ovih detalja značajno utječe na nesmetan rad tijekom dugog vremenskog razdoblja, ali istodobno može značajno utjecati i na cijenu. Dodatna oprema odabire se na temelju iskustva i razumijevanja rada rashladne jedinice, za što kupac često ne može ili nema vremena.

Postoje i složeniji slučajevi, na primjer, kada tehnička dokumentacija nije dostupna. U tim slučajevima kupca možemo savjetovati uz znanje i iskustvo kakav bi mu uređaj trebao. Jedna od mogućnosti koju nudimo je testiranje iznajmljivanjem uređaja iz našeg RENT centra, gdje osim rashladne opreme nudimo i drugi hardver.

Kontakt

Omega Air Zagreb d.o.o.
Anićeva 13a
10000 Zagreb
Croatia
+385 (0)1 2371 872
#EM#696f646c446a6b626f68276a657f206762#EM#