Vijesti
Meritve11 Više 16.11.2023

Izvajanje pregledov kakovosti stisnjenega zraka u skladu s standardom ISO 8573-1

Stisnjeni zrak je jedan od najčešćih i također jedan od najskupljih energenata u industriji. Kvalitetni i energetski učinkoviti kompresori svakako su važni elementi sustava stisnutog zraka, ali bez odgovarajuće pripreme zraka i mjernih uređaja nemoguće je osigurati kvalitetan i učinkovit stisnuti zrak.

Vijesti
Više 19.10.2023

Omega air je postigla ISO 14001 certifikat: Veliki korak prema održivom razvoju

Oduševljeni smo što možemo objaviti značajnu prekretnicu na našem putu prema održivosti i odgovornosti prema okolišu - Omega Air je postigla prestižnu certifikaciju ISO 14001!

Vijesti
Više 19.9.2023

Vanjska riješenja - primjer dobre prakse

U tvrtki Omega Air svjesni smo da je pitanje prostora ponekad ključni čimbenik vezan za projekt i može se dogoditi da klijenti nemaju mogućnost nego smjestiti svoj tretman zraka i plina vani.

Vijesti
Više 16.6.2023

Kompaktna riješenja - Primjer dobre prakse

Kao što znate Omega Air ne posustaje pred nikakvim izazovima. Ako dođete nama sa dodatnim specifičnim zahtjevima koji su drugačiji od generalnog dizajna naših proizvoda, uvijek ćempo se potruditi pronači rješenja. Ovo se najviše odnosi na probleme sa dimenzijama proizvoda: kada uređaj treba putovati u kontenjeru, kada se unosi kroz vrata , prozore ili dizalom? Prostorija ugradnje ima nizak strop? Mi inudimo rješenja.

Vijesti
Više 9.5.2023

Dostupan je novi katalog

Oduševljeni smo što možemo najaviti izlazak našeg najnovijeg kataloga, "Portfolio proizvoda", koji uključuje i obuhvaća opremu i rješenja dizajnirana da zadovolje vaše potrebe u obradi zraka i plina, filtriranju komprimiranog zraka i plina, upravljanju kondenzatom, sušenju, generatorima plina , sušačima plina, pročistačima plina, industrijskim hladnjacima vode, tlačnim posudama, mjerna oprema, dodatni programi, industrijski inženjering, SKID i BOX jedinice, projekti, AirSys i alternativni filter elementi.

Vijesti
Više 3.4.2023

Primjena (korištenje) jednog stroja na više mjesta korištenja - Primjer dobrog korištenja

U tvrtki Omega Airu vjerujemo da se naši strojevi moraju prilagoditi tržištu, primjeni ili specifičnom projektu, a ne suprotno. To nas ponekad tjera da moramo "razmišljati izvan okvira"!

Vijesti
Više 14.3.2023

Kako osigurati fleksibilnu čistoću tjekom korištenja plina? Primjer dobre primjene

Otkako smo počeli proizvoditi vlastite generatore dušika i kisika, morali smo ispuniti mnoge posebne zahtjeve. Jedno od njih bilo je posebno zanimljivo: kako osigurati posebno fleksibilnu čistoću dušika bez odustajanja od garancije visoke energetske učinkovitosti?

Vijesti
industrijski hladilnik Više 25.1.2023

Primjena industrijskih hladnjaka u strojogradnji

U strojogradnji je obično od primarne važnosti održavati temperaturu dijelova strojeva i obradaka na radnoj temperaturi, kako ne bi došlo do oštećenja strojeva, proizvoda ili sirovina. Pritom je također potrebno voditi računa o ujednačenosti temperature u dužem vremenskom razdoblju. Konstantna temperatura alata, sirovina itd. neophodna je za garanciju dobrog proizvoda.

Vijesti
Više 12.1.2023

Korištenje vodika

Vodik je 1766. otkrio britanski fizičar Cavendish, dihidrogen (H2) - poznatiji kao vodik - najčešći je element u svemiru (glavni element Sunca i zvijezda). Rijetko se pronalazi sam i na Zemlji, a vrlo često je sastavni dio raznih organskih materijala i, što je najvažnije sastavni je dio vode. Vodik je izuzetno zapaljiv plin (sa kisikom) koji također postaje vrlo otrovan kada se poveća njegova prisutnost u okolnom zraku.

Vijesti
Više 5.12.2022

Kako uštediti energiju sa hibridnim sušačem- Dobri praktični savijeti

Sa COM-DRY serijom hibridnih sušača, Omega Air svojim kupcima nudi više od samog proizvoda: nudi fleksibilnost za preciznu prilagodbu kada i kako žele proizvoditi svoj komprimirani zrak, ovisno o sezoni i/ili primjeni.

Vijesti
Odložišče02 Više 24.11.2022

PRIPREMA HLADNJAKA ZA VODU ZA ZIMU

Svi rashladnici vode koji se koriste u klimatizaciji i industriji, a izloženi su okolini s temperaturama nižim od 3°C u hladnim danima moraju se pripremiti prije nadolazeće zime i provjeriti koncentraciju glikola u mediju.

Vijesti
Više 4.11.2022

CO2 primjene

U normalnim uvjetima CO2 je plin bez boje, mirisa, blago kiselkastog okusa, gušći je od zraka, inertan i nezapaljiv. Ukapljuje se pri tlaku od 15-17 bara i temperaturi od -30 do -35 °C. CO2 je netoksičan i prisutan je u atmosferi u koncentraciji od oko 400 ppm. Veće koncentracije opasne su za zdravlje zbog smanjene količine kisika u zraku.

Vijesti
trazite novi nacin smanjenja  potrosnje energije Više 19.9.2022

Tražite novi način za smanjenje korištenja energije?

Moguće je da razmišljate o pronalaženju novih načina za smanjenje potrošnje energije - imamo rješenje za vas! Poput mnogih odgovornih proizvođača, možda tražite nove načine za smanjenje potrošnje energije. Koraci poput korištenja nisko energetskih strojeva i automatiziranog grijanja nude trenutne uštede. Ali čak i kada se poduzmu ova dva koraka, postoji mogućnost za daljnje uštede energije.

Vijesti
vakuumske crpalke Više 14.7.2022

Vakumske pumpe i sustavi

OMEGA AIR u ponudi ima vodeće industrijske pumpe i kompletne vakumske sustave

Vijesti
condensate management operation Više 30.5.2022

Proizvodi za upravljanje kondenzatom i rad

Budući da je vodena para dio atmosferskog zraka, kondenzat u sustavima komprimiranog zraka ne može se izbjeći. Tijekom procesa kompresije, zrak se zagrijava, a zatim hladi dok prolazi kroz crijeva, ventile i cijevi. Kako se približava temperaturi okoline, para se kondenzira i ta se tekućina može ukloniti mehaničkim odvajanjem. Kako se komprimirani zrak dalje hladi, stvara se više kondenzata.

Vijesti
Suhi hladnjak I Više 25.3.2022

Hlađenje procesne vode u industriji

U suvremenom svijetu, sve je veći naglasak na uštede vode i energije, a razlozi za to su ekološki ali i financijski. Zbog toga sve više tvrtki primjenjuje industrijske rashladne sustave, koji sa svojim djelovanjem osiguravaju učinkovito recikliranje odnosno primjenu iste rashladne vode, a istodobno streme ka što manjoj potrošnji električne energije.

Vijesti
Odložišče01 Više 9.12.2021

Za uspješnu slovensku tvrtku uredili smo kompresorsku stanicu

Iza nas je još jedan uspješno završen projekt za uspješnu slovensku tvrtku koja se bavi uslugama u metaloprerađivačkoj i elektro industriji.

Vijesti
generator dusika skid Više 17.11.2021

Značajke dušika i prednosti proizvodnje na mjestu korištenja (On-Site Generators)

Dušik je najčešće korišten plin u industriji i jedan od najčišćih elemenata na zemlji,inertan plin bez boje okusa i mirisa.Zbog toga se dušik upotrebljava u mnogim industrijskim aplikacijama.

Vijesti
Zračno hlajen industrijski hladilnik vode Više 7.10.2021

Vodno hlajenje v industriji (2. del): Specifike hlajenja v industriji

U prethodnom dijelu ukratko smo predstavili program hladnjaka za vodu tvrtke Omega AIR, a u ovom ćemo ukratko predstaviti specifičnosti hlađenja u industriji.

Vijesti
5 Više 19.8.2021

Povećan opseg projekata povezanih s medicinskim zrakom i kisikom

U zadnje vrijeme tvrtka Omega Air d.o.o. Ljubljanja ima povećan opseg izrade projekata vezanih za medicinski zrak i kisik.

Vijesti
Zračno hlajen industrijski hladilnik vode Više 10.8.2021

Hlađenje vodom u industriji (1. dio): Program za hlađenje vode

U suvremenom svijetu sve je veći naglasak na aspektu uštede vode i uštede energije, bilo da je razlog ekološke ili financijske prirode. Zbog toga se sve više tvrtki okreće uporabi industrijskih rashladnih sustava.

Vijesti
2 800x600 Više 4.8.2021

Pružali smo respiratorni vazduh bolnicama u Srbiji

Ovoga puta, s našim dugogodišnjim partnerima Tehnogamom iz Srbije, opremili smo 3 bolnice u Srbiji medicinskim adsorpcijskim sušilicama zraka A-DRY BM i B-DRY BM.

Vijesti
Više 6.7.2021

OMEGA AIR sends life-saving goods to help India’s fight against COVID-19

Kao što znate, Indija se suočava s drugim valom Covid-19, s raširenom nestašicom kisika i lijekova. Ponosni smo što možemo predstaviti da smo u suradnji s našim distributerom u Indiji pripremili prvi od mnogih generatora kisika koji pomažu u borbi protiv COVID-19.

Vijesti
Heavy Duty MA SD Više 30.3.2021

Nova serija vijčanih kompresora OMEGA AIR »HEAVY INDUSTRIAL«

Predstavljamo novu seriju industrijskih vijčanih kompresora Omega Air "HEAVY INDUSTRIAL"

Vijesti
Više 15.3.2021

SKID Bazirana riješenja Omega Air- Mobilni SKID NM GEN 06

OMEGA AIR uvijek nastoji svojim kupcima ponuditi najbolje rješenje u skladu s njihovim potrebama i informacijama o primjeni. Imamo rješenje za vas, bez obzira na tlak, dimenzije, vremenske uvjete ili vrstu plina.