Vodno hlajenje v industriji (2. del): Specifike hlajenja v industriji

U prethodnom dijelu ukratko smo predstavili program hladnjaka za vodu tvrtke Omega AIR, a u ovom ćemo ukratko predstaviti specifičnosti hlađenja u industriji.

Industrijski rashladni sustavi svojim radom osiguravaju učinkovito recikliranje, odnosno korištenje iste rashladne vode, a istovremeno teže što manjoj potrošnji električne energije.


Hladilnik-vode

Hladnjak vode, suhi hladnjak i vodotoranj

Industrijsko hlađenje bilo je od iznimne važnosti već u prvim godinama dvadesetog stoljeća. U prošlosti su industrije poput prehrambene, farmaceutske ili kemijske industrije ostvarile značajan napredak zahvaljujući sustavima koji nam omogućuju snižavanje temperature u proizvodnom procesu.
Rashladni sustavi dizajnirani su tako da zadovolje određene zahtjeve prema specifičnim karakteristikama svake industrije. Glavne industrije koje zahtijevaju rashladne sustave su:
• Industrija plastike i gume (ubrizgavanje pod pritiskom, ekstruzija, ambalaža ()
• Prehrambena industrija (hrana, piće, vinarstvo, pivovare, voće, povrće ()
• Kemijska i farmaceutska industrija
• Strojarstvo (CNC, laseri, tisak, zavarivanje ()
• Data centri
• Ostalo…

Rashladni sustavi važni su za pravilno funkcioniranje mnogih industrija. Industrijsko hlađenje u sustavima daljinskog hlađenja može donijeti značajne ekonomske i ekološke koristi. Također je vrijedno spomenuti činjenicu da je nekad prihvatljivo hlađenje vodom iz vodoopskrbne mreže bilo moguće, a danas je i ekonomski kontroverzno. Često je hlađenje procesa industrijskim hladnjakom dugoročno jeftinija opcija nego na gore spomenuti način.
Svaka industrija ima svoje zahtjeve i varijable, što se odražava u mnogim rashladnim sustavima, mogućoj opcionalnoj opremi i veličinama dostupnim danas. U skladu s tim, industrijski rashladni sustavi prilagođeni su rješenjima koja se mogu lako implementirati. Naša rashladna oprema za industriju zajedno s profesionalnim savjetima i prilagodbama osigurava pouzdan rad. Prilikom projektiranja prilagođenih rashladnih sustava usredotočujemo se na sljedeće.

Hladilnik-vode

Slika 2: Fleksibilnost izbora dodatne opreme na vodenom krugu

Pouzdanost: Vaš hladnjak mora osigurati maksimalne performanse svaki dan, cijeli dan, kako bi se osigurao vrhunski rad bez grešaka. Pouzdan hladnjak također osigurava da vaša proizvodna linija može raditi kontinuirano.

Fleksibilnost: Sustav hlađenja mora se prilagoditi vašim jedinstvenim potrebama. Uklanjanje topline zahtijeva prilagođeno rješenje, prilagođeno vama, koje nije univerzalno. Zato nudimo nekoliko vrsta i modela hladnjaka, uključujući i one prilagođene. Naš iskusni tim stoga nudi hladnjake za razne industrijske procese.

Kontakt

Omega Air Zagreb d.o.o.
Anićeva 13a
10000 Zagreb
Croatia
+385 (0)1 2371 872
#EM#696f646c446a6b626f68276a657f206762#EM#